תקופת החגים היא תמיד זמן טוב להיפגש עם המשפחה, עם החברים ולקחת פסק זמן מהלחץ של החיים. אחת ההנאות הכי גדולות שיש היא לעשות מנגל. בשביל שהמנגל יהיה מוצלח ומהנה, יש כמה הכנות בסיסיות שצריך לחשוב עליהן. אלו כוללות הכנות של הציוד עצמו – המנגל, כלי העבודה ועוד, והבשר. החלק החשוב הוא רכישה של בשר איכותי. בשר כזה הוא מה שיכריע את ההצלחה של כל המנגל ולכן חשוב להשקיע ולרכוש אותו במקום אשר עיקר ההתמחות שלו היא בשר. על מקום כזה, אנחנו רוצים לדבר במאמר הזה. רבים מכירים אותו, אבל לא רבים מכירים את הסיפור מאחוריו ואת הניסיון העצום שיש לו ולכן שווה לקרוא ולהחכים בכדי שגם המנגל שלכם יהיה מוצלח השנה.
בחירת בשר מהטובים ביותר
החלק הכי חשוב כאמור בהצלחה של כל מנגל הוא רכישת הבשר. את הרעיון הזה בדיוק הבין כבר בשנת 1972 אהרון עזר. הוא היה קצב מיומן שרצה להביא לציבור הרחב את הבשר הכי טוב שאפשר. ברבות הימים, רשת האטליז שהקים שינתה את שמה למקום האהוב והמוכר לנו כ'מעדני גורמה'. הרשת מציעה קצביות ברמה הכי גבוהה שאפשר עם כל האישורים הווטרינריים וכשרות העומדת בדרישות הרבנות הראשית בישראל על סניפיה הרבים. ניתן למשל לקנות בשר בקצביה בפתח תקווה וכך להנות מהבשר הכי טוב בעיר. האטליז המשובח נמצא ברחוב מרדכי בן דרור מספר 4. מיקום שהוא נגיש ונוח לכל מי שגר או עובד בפתח תקווה. במקום תוכלו לקבל עצה טובה לגבי הבשר שהכי מתאים למנגל והכל לפי טעמכם והעדפותיכם. תוכלו למצוא שם נתחי סטייק פילה נהדרים אשר יתנו לכם את הסטייק הכי רך ונימוח שניתן לחשוב עליו. לצידם, יש נתחים של סינטה או אפילו פילה מדומה. אם חשקה נפשכם בבשר להמבורגר או קבב, זכרו שמה שחשוב זו האיכות והסוג של התערובת בבשר הטחון. צריך שיהיה בו מספיק שומן, אחרת הוא מתכווץ ונהיה תפל.
מי שרוצה בשר טעים ומעט יותר קל, יוכל תמיד לבחור פרגיות או נתחים מעולים של עוף. בשר העוף במעדני גורמה הוא איכותי, נקי וטרי. ניתן כמובן גם לרכוש את כל התבלינים השונים שעושים את ההבדל במנגל מושלם.
עוד הכנות למנגל
חשוב להכין את המנגל לפי מזג האוויר. אם תהיה הרבה שמש, יש להצטייד במספיק שמשיות. יש לבדוק את מתקן המנגל. אם אתם משתמשים במנגל על גז, יש לבצע בו בדיקה שנתית על ידי טכנאי גז מורשה. זה יבטיח לכם לא רק בטיחות מרבית, אלא גם תפעול טוב יותר של המנגל, מה שיוביל לצלייה אחידה יותר ובשר טעים יותר.
מעבר לכך, חשוב להכין ירקות שונים. תמיד נחמד לזרוק על האש גם כמה בצלים, פלפל ירוק, חצילים ומי שאוהב – גם קישואים. סלטים טובים, רטבים, פיתות וחומוס הם תוספות הכרחיות. זכרו להביא גם בירה איכותית כאשר יש מי שאוהב גם לטפטף טיפה על הבשר בכדי להשביח את טעמו
לבסוף, לא חייבים לרכוש רק בסניף של מעדני גורמה בפתח תקוה. קיימים סניפי בעוד מקומות כמו רעננה, בת ים וכו. כמו כן, מעדני גורמה מספקת בשר לרשתות השיווק השונות כך שניתן להנות ממנו אפילו שם.
שיהיה בתיאבון וחג שמח!