ניתוחים פלסטיים הפכו לניתוחים פופולריים מאוד כאן בישראל, ורבים עושים זאת כדי לשפר את המראה שלהם ולהיראות הכי טוב שהם יכולים. אולם, כמו בכל ניתוח גם בניתוח פלסטי התוצאות עלולות להיות מאכזבות ואף בעלות השלכות, ובעיקר אם מבצעים אותן בסמוך לאירוע מיוחד כמו חתונה. תוצאות כאלה עשויות להיות מסוכנות ולפגוע באיכות החיים ולהביא להלכות קשות על ניהול האירוע העתידי, כך שאם אתם מתכננים ניתוח פלסטי לפני החתונה, חשוב להכיר גם את הסיכונים.
ניתוח פלסטי ברשלנות רפואית: חוסר התאמה בין הציפיות לבין התוצאות, אבל לא רק
בעולם החדש בו פולחן היופי רק הולך ומתעצם, אין זה פלא שתחום הניתוחים הפלסטיים נמצא בנסיקה. בעידן שבו כל אחד ואחת מאיתנו רוצה להיראות במיטבו, רבים מבקשים לפנות למנתח פלסטי מוביל אשר ידע לבצע את הניתוח בהתאם לרף הציפיות שלנו. עם זאת, לא פעם מתרחש מצב שבמסגרתו קיים חוסר התאמה בין הציפיות של המטופל מהניתוח לבין התוצאות. הרבה פעמיים הציפיות לא מתואמות בין הרופא לבין המנתח, ואז מתרחש מצב של אכזבה. כך למשל מטופלים רבים אינם מודעים לעובדה כי נשארות צלקות, ובעקבות חוסר הבנה או חוסר תקשורת בין הרופא למטופל עניין הצלקות לא מוסבר בצורה מלאה ולכן יש אכזבה מצלקת שלא תיראה כפי שהיא נראית. כלומר, הבעיה ברשלנות רפואית בניתוח פלסטי נובע מתוך חוסר תיאום אך גם כתוצאה משיטת ניתוח לא נכונה שבעקבותיה נגרם נזק משמעותי. לא פעם בעקבות ניתוח פלסטי נוצר חוסר סימטריה, חוסר פרופורציה באזור המנותח ועוד. מחובתו של המנתח להסביר על הסיכונים והסיבוכים האפשריים כתוצאה מביצוע הניתוח, כמו גם להציע אופציות חלופיות מתוך מטרה ליצור תיאום ציפיות בנוגע להליך הניתוח כמו גם התוצאות. מקרים שבהם הטיפול לא התנהל כהלכה עומדים בהגדרה של נזקי גוף, ובהתאם לכך מאפשרים למטופלים להגיש תביעת רשלנות, אולם לפני שממהרים להגיש חשוב להבין את הייחוד של תחום הרפואה האסתטית.
מה מייחד את תחום הרפואה האסתטית?
ניתוח פלסטי לא נועד לפתור בעיה רפואית אלא לשפר מראה חיצונית. היות וכך, בתי המשפט בוחנים את הניתוחים הללו בסטנדרט מחמיר במיוחד. הדבר הזה בא לידי ביטוי בייחוד בהיקף ההסברים שצריכים להימסר למטופלים לפני הניתוח, ועל כן בית המשפט פסק כי ככל שהניתוח פחות נדרש מההיבט הרפואי, כך היקף ההסברים צריך להיות גבוה יותר. מאחר ולא מדובר בניתוח חיוני, בתי המשפט אינם רואים בעין יפה הסברים שלא ניתנים רגע לפני ביצוע הניתוח ועל כן בית המשפט פסק כי הסברים אלו צריכים להינתן מבעוד מועד, כך שלמטופל יהיה את השקט הנפשי לקבל החלטה מודעת האם הוא מעוניין לעבור את הניתוח. נוסף לכך, מדובר בניתוח לכל דבר ולכן במידה והרופא חרג מסטנדרט הרפואה הסביר ובהתאם לכך נגרם נזק, אתם כמטופלים רשאים להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגדו כמו גם נגד המוסד הרפואי בו טופלתם ובוצע הניתוח.
איך מגישים תביעת רשלנות רפואית?
על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית בעקבות ניתוח פלסטי שהשתבש נדרש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. באמצעות עורך הדין ניתן לבחון את פרטי המקרה בהסתמך על מסמכים אותם אתם רשאים לקבל מהמרפאה את כלל המסמכים הרפואיים הנוגעים לניתוח מתוך מטרה להוכיח בפני בית המשפט כי הטיפול כמו גם הניתוח התבצע בצורה שאינה נאותה ובעקבות כך נגרם נזק. על מנת להגיש את התביעה נדרש להוסיף לכתב התביעה חוות דעת מצד רופא מומחה בכירורגיה פלסטית לטובת קביעה כי אכן הטיפול היה רשלני, וזאת לאחר עיון בתיק.
קביעת גובה הפיצוי
בהתאם לחוות הדעת של המומחה וכן מסמכים תומכים נוספים ניתן יהיה לגבש את כתב התביעה וכן לדרוש פיצוי כספי המבוסס על היקף הנזק שנגרם. מדובר בנזק ישיר: הפגיעה מבחינת תפקוד, תעסוקה וכן הוצאות רפואיות בעקבות ניתוח חוזר כמו גם נזק משני בעקבות כאב וסבל, עוגמת נפש ובמקרים קיצוניים פיצוי בגין מוות בטרם עת שנגרם כתוצאה ישירה מניתוח. טווח הפיצוי יכול להגיע גם למאות אלפי שקלים, ועל כן אם אתם סבורים כי הטיפול אותו קיבלתם מצד המנתח היה רשלני, רצוי להגיש את התביעה בהקדם לטובת מיצוי זכויות מלא.